Skip to main content

Post- en prenatale Yoga bij Karuna 

Zwanger bewerkt kleinJe bent zwanger, gefeliciteerd!

Bij Karuna bieden we lessen en workshops aan die jou ondersteunen in deze bijzondere tijd van jouw leven. Voor tijdens je zwangerschap én daarna. 

Lichamelijk gebeurt er ontzettend veel; het lichaam wordt zwaarder en mag meer ruimte innemen, hormonen hebben hun invloed. Misschien voel jij je vol energie, of ben je nog nooit zo moe geweest.

Yoga tijdens de zwangerschap
Zwangerschap, hoe mooi ook, kan fysieke ongemakken met zich meebrengen. Zeker als we ons wat verder in de zwangerschap bevinden. Yoga kan helpen bij het voorkomen, of verminderen, van bijvoorbeeld een zere onderrug, uitstralingspijn in je benen en bekkeninstabiliteit.
Tijdens de zwangerschapsyoga bij Karuna wordt je begeleid door onze docent Assal, een zwangerschapsdocent met jarenlange ervaring. Zij weet niet alleen heel veel over wat er lichamelijk gebeurt en hoe we onszelf hierbij kunnen ondersteunen, maar heeft ook veel kennis die belangrijk is om zwangeren te kunnen begeleiden. Bijvoorbeeld op het gebied van bekkenproblematiek, ademhaling en ook over hoe je jezelf tijdens de zwangerschap en bevalling zo goed mogelijk kan ondersteunen. Zodat je altijd op een veilige manier kan blijven bewegen. Onze lessen zijn geschikt voor ieder moment in je zwangerschap, je kan op elk moment instromen in de lessen. 

Wat kan je verwachten tijdens zwangerschapsyoga?
- Dynamische yoga oefeningen
- Oefeningen om je lichaamsbewustzijn te vergroten
- Oefeningen gericht op specifieke zwangerschapsklachten zoals krampen, vocht vasthouden, bandenpijn, harde buiken, rugpijn, hoge bloeddruk en slapeloosheid
- Oefeningen om het contact met je kind te versterken
- Lichaamshoudingen bij het zitten, liggen en staan en verschillende baringshoudingen
- Ademhalingsoefeningen
- Actieve en passieve ontspanningsoefeningen
- Specifieke oefeningen en informatie met betrekking tot de bevalling
- Het uitwisselen van ervaringen met andere zwangeren, zowel tijdens de les als daarna tijdens een kop thee in de studio.

Het enige wat jij nodig is hebt is jezelf en comfortabele kleding. Alle yogaspullen en props zijn aanwezig in de studio. Als je het fijn vindt om drinken mee te nemen de zaal in, vragen wij je om een afgesloten beker mee te brengen. 

Yoga na de zwangerschap
Vanaf zes weken na je bevalling mag jij, na akkoord van je verloskundige, weer langzaam gaan bewegen. Aandacht besteden aan jouw lijf, adem én aan je herstel. Soms voelt het alsof je in een nieuw lichaam beweegt. Bij Karuna bieden we telkens een reeks van zes postnatale yogalessen, Mama yoga!, voor iedereen die bevallen is. Of dat nou zes weken of langer geleden is. Tijdens deze yogalessen besteden we aandacht aan het herstel van de bekkenbodem, ontspanning, adem en kunnen we even een uur ongestoord aan onszelf besteden. En hoe welkom is dat in deze fase? Je kan de lessen als reeks volgen, wat wij van harte aanraden, of telkens een losse les boeken. 

Workshops
Naast onze lessen bieden we ook bijzondere workshops voor deze fase in jouw leven aan. Een bevallingscursus samen met je partner, waarbij jullie je samen voorbereiden op de bevalling. Of een workshop babymassage, heerlijk samen met je baby genieten van elkaar en van elkaars aanraking. 
Scroll naar beneden voor alle workshops die ingepland staan en om jezelf hiervoor aan te melden. 

Praktische informatie
De zwangerschapslessen zijn iedere vrijdagmiddag van 16:00 - 17:15 in Leidschendam (kijk hier voor het rooster), zodat jij heerlijk ontspannen en in contact met je kindje het weekend in kan gaan. Door de schat van ervaring van docente Assal kan iedere zwangere, of je nou 10- of 36 weken ver bent, meedoen aan deze les. Assal biedt begeleiding precies zoals nodig is voor jou. 

Wil je een keertje proberen? Een proefles is €13, hierna zit je nergens aan vast.
Daarna zijn de lessen los aan te schaffen voor €16,- Een 5-rittenkaart kost €70,- en onze 10-rittenkaart €130, wanneer je de 10-rittenkaart aanschaft ontvang je 10% korting op de partnerworkshop (bevallingscursus). 

Krijg je onverhoopt je 10-rittenkaart niet op? Geen probleem, we pauzeren deze kaart zolang als nodig is en maken hem daarna beschikbaar voor alle andere (postnatale)yogalessen bij Karuna. Zo verlies je nooit kredieten. 

De postnatala yogalessen zijn als reeks van zes te boeken voor €78 (en dan ontvang je 10% korting op de workshop babymassage) of als losse les in te boeken, de prijs is dan €16.