Skip to main content

Critical Alignment Yoga bij Karuna

CAY YogaWat is Critical Alignment Yoga (CAY)? 

In een Critical Alignment Yoga les is het mobiliseren en uitlijnen van de wervelkolom en het herstellen van mobiliteit, balans en ruimte in de rest van het lichaam het belangrijkste doel. Hierdoor ontstaat een algeheel gevoel van ruimte, bewustzijn en welbevinden in het dagelijks leven. CAY neemt blokkades weg en laat je energie (weer) stromen. Je leert om te bewegen vanuit ontspanning in plaats vanuit wilskracht. Als je onderzoekt waar spanning in het lichaam ontstaat, kan de spanning zich ontladen.                                                                                                            
CAY Yoga maakt gebruik van hulpmiddelen zoals een strip, een rol, een boogje, dat je o.a. bij achteroverbuigingen, gebruikt en een bankje om de hoofdstand mee te oefenen. Tijdens de yogahoudingen kan het lichaam daardoor optimaal blijven ontspannen waardoor je de houding beter kan volhouden en in dieper gelegen spierlagen terecht komt en blokkades in de verbindingsketens van het lichaam zich oplossen. 

Wekelijks vindt je bij Karuna meerdere CAY lessen op het rooster van verschillende docenten. Deze lessen bieden een mooie ingang om deze yogavorm te leren kennen, alsook om de basis mobiliteit en uitlijning van de wervelkolom te onderhouden. 

Privésessies

Critical Alignment Therapie is de therapievorm die is ontwikkeld vanuit de CAY en richt zich op puur lichamelijke klachten die hun oorsprong vinden in de wervelkolom. Denk hierbij aan rugpijn, nekpijn, whiplash, RSI, pijn aan de schouders, hernia en bekkenklachten. Maar ook aan de wervelkolom gerelateerde klachten in armen en benen, zoals uitstraling, pijn of krachtverlies en stress gerelateerde klachten, zoals problemen met de ademhaling, vermoeidheid en burn-out. Maar ook simpelweg verbetering van de houding of  ondersteuning bij ‘gewoon’ niet lekker in je vel te zitten. Ieder mens beschikt over eigen vaardigheden en krachten, en het is belangrijk dat iedereen op zijn eigen niveau en in zijn eigen tempo kan oefenen. Van de behoefte tot een eerste stap op weg naar lichamelijke verandering tot soms zelfs een andere levensstijl. 

Een individueel traject of privésessie, biedt vanuit persoonlijke aandacht en advies begeleiding op maat, aangepast aan de persoonlijke behoeften, wensen en levensstijl van de persoon. Wanneer je hieraan wilt beginnen, kun je een afspraak maken voor een intake. Deze duurt een uur. Zo is er genoeg tijd om te vertellen welke klachten je ervaart en te onderzoeken wat jouw vraag en behoefte hieromtrent is. Naar aanleiding van een aantal testen krijg je een persoonlijk advies en uitleg die je meer inzicht geeft in wat Critical Alignment Therapie voor jou kan betekenen. Vervolgens gaan we aan de slag zodat je ook direct in je lijf gewaar wordt  welke veranderingen er kunnen optreden. Bij een individueel traject kijken we over hoeveel tijd je beschikt en maken keuzes. 

Motivatie om met je klachten aan de slag te gaan is natuurlijk wel een vereiste. Evenzo de bereidheid om zelfstandig oefeningen te doen en daarmee actief je klachten te bestrijden.

Een therapieles voor 1-2 personen kost 75 euro en voor 3-4 personen 85 euro, je kan ze boeken door ons een mail te sturen. Dan nemen wij contact met je op om een gezamenlijk moment te prikken. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De docent

Graag wil ik mijzelf even voorstellen: mijn naam is Marianne Melgers en ik ben sinds maart 2021 als Critical Alignment docente verbonden aan
yogacentrum Karuna. Ik heb mij de laatste tijd gespecialiseerd in Critical Alignment Therapie en volgde verschillende yoga- en pilates opleidingen. Ik begeleid mensen in groepslessen en in individuele trajecten d.m.v. Critical Alignment Yoga en andere bewegingsmethoden, om (weer) in contact te komen met hun lichaam en hierdoor de verbinding met zichzelf te ervaren. Je kunt jezelf helen, daar geloof ik sterk in. Wat je ervoor nodig hebt, is het bewustzijn dat je lichaam en geest één zijn én een zuiver contact met je eigen innerlijke kracht en mogelijkheden. 

Met veel enthousiasme, liefde en compassie deel ik mijn door kennis en persoonlijke ervaring opgebouwde levensstijl graag met  anderen. Ik wil mensen bewust maken van hun lichaam en hun mogelijkheden. Juist ook tijdens en na een periode van fysieke overbelasting, blessure of burn-out.