fbpx

Dru Yoga is een sierlijke toegankelijke yogavorm, die zowel zacht, vloeiend als krachtig kan worden uitgevoerd.

Kenmerken: Dru Yoga kenmerkt zich door sierlijke yogavormen met zachte, vloeiende en tegelijk krachtige bewegingsreeksen. Zowel klassieke yogahoudingen, als gecontroleerde ademhaling, visualisaties en ontspanningsoefeningen wisselen elkaar tijdens een Dru Yoga les af.

Oorsprong: Het woord Dru in Dru Yoga, verwijst naar Dhruva Nakshatra, wat in het Sanskriet 'poolster' betekent. De poolster staat als een vast punt aan de hemel. Als het hart aan de hemel. Hieromheen bewegen de andere sterren. Tijdens de Dru Yoga kun je momenten van diezelfde stilte in je hart ervaren. Daarom wordt Dru Yoga ook wel ‘yoga van het hart’ genoemd.

Functie: De vloeiende bewegingsreeksen - Energy Block Release Sequences genoemd - bestaan uit zachte strekoefeningen, draaiingen en buigingen die helpen om rust in lichaam en geest te krijgen. En werken ter bevordering van innerlijke stabiliteit. Het kan bijdragen aan een positieve en pro-actieve levenshouding.

Lesduur: 60 minuten

Rustige Hatha Yoga

Rustige Hatha Yoga

"Rustige Hatha Yoga is een zachte vorm van yoga waarin ontspanning centraal staat. Deze vorm is met name geschikt als je herstellende bent. Kenmerken:..."

Yoga Nidra

Yoga Nidra

"Yoga Nidra is een vorm van yoga die diepteontspanning mogelijk maakt. Hier leer je om je lichamelijk, geestelijk en emotioneel volkomen te ontspannen...."

Dru Yoga

Dru Yoga

"Dru Yoga is een sierlijke toegankelijke yogavorm, die zowel zacht, vloeiend als krachtig kan worden uitgevoerd. Kenmerken: Dru Yoga kenmerkt zic..."

Restorative Yoga

Restorative Yoga

"Restorative yoga is volledig gericht op de totale ontspanning van het lichaam en het (para)sympatische zenuwstelsel. Een les waarbij we vooral bezig z..."

Extra rustige Yoga

Extra rustige Yoga

"Extra rustige Yoga is een prachtige vorm van yoga waar we rekening houden met de beperkingen van dat moment. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers ..."

Meditatie & Pranayama

Meditatie & Pranayama

"Pranayama en meditatie is een vorm van yoga die zich richt op de ademhaling en ons leert bewust te zijn van de rustgevende kracht hiervan. Kenmerken:..."

  

  

"Karuna Yoga kent geen competitie. Het gaat om jouw lichaam, jouw grens. Er is geen goed of fout.
Er bestaat geen perfecte houding. Het voelen hoe diep of hoe ver je kunt gaan in de houding is leidend.
Niet hoe diep of hoe ver je vindt dat je zou moeten gaan, maar voelen en ontdekken."

  

  

Yin Yoga

Yin Yoga

"Yin Yoga is een statische, rustige yogavorm waar houdingen langer worden vastgehouden. Kenmerken: Tijdens Yin Yoga worden de verschillende yoga ..."

Hatha Yoga

Hatha Yoga

"Hatha Yoga is een zachte, meditatieve yoga stijl, waarbij het gaat om yogahoudingen, ademhalingstechnieken en ontspanning. Kenmerken: Iedere Hat..."

Do-In Yoga

Do-In Yoga

"Do-In Yoga is een Oosterse bewegingsleer met speelse oefeningen die energie laat stromen en lichaam en geest veerkrachtig maken. Kenmerken: ..."

  

  

"Wees zacht voor jezelf, je doet het beste wat je kunt”

  

  

Hot Hatha Yoga

Hot Hatha Yoga

"Hot Hatha Yoga is een intensieve, maar zachte les waarbij yoga houdingen elkaar opvolgen in een flow.  Kenmerken: Bij Hot Hatha Yoga worden..."

Iyengar Yoga

Iyengar Yoga

"Precisie en concentratie zijn sleutelwoorden bij Iyengar yoga. Door het lichaam zo exact mogelijk in balans te brengen, ontwikkel je uiteindelijk juis..."

Pilates

Pilates

"Pilates is een bijzondere en fijne methode van lichaamsoefeningen die spiergroepen versterken zonder dat spieren en gewrichten overmatig worden belast..."

  

  

“De geest is de koning van de zintuigen, maar de adem is de koning van de geest”
– Hatha Yoga Pradipika-

  

  

Critical Alignment Yoga

Critical Alignment Yoga

"Critical Alignment Yoga is een intensieve, technische vorm van yoga waar spieren op een specifieke manier worden aangesproken om meer dynamiek en ruim..."

Vinyasa Yoga

Vinyasa Yoga

"Vinyasa Yoga is een vloeiende, dynamische vorm van yoga waarbij de ademhaling en beweging wordt synchroniseert.  Kenmerken: Vinyasa Yoga is..."

Ashtanga Yoga

Ashtanga Yoga

"Ashtanga yoga is een zeer krachtige vorm van yoga die bestaat uit een vaste serie houdingen, ademhalingen en bewegingen. Kenmerken: Asthanga Yog..."

  

  

LOGO karuna

 

Liefde en compassie

voor jezelf en elkaar. 

Liefde en compassie

door yoga.

Neem contact op

info@yogacenterkaruna.nl
070 – 740 00 28

J.S. Bachlaan 51
Leidschendam

Veurseweg 182
Voorschoten

Download onze APP

IOS

play-store-icon-android-app

Volg Karuna

Instagram  Facebook