Critical Alignment Yoga

Intensiteit ****

C.A. Yoga is een intensieve, technische vorm van yoga waar spieren op een specifieke manier worden aangesproken om meer dynamiek en ruimte in het lichaam te creëren.

Boek direct >

Kenmerken: CAY is gebaseerd op het onderscheid tussen bewegingsspieren die meer gelegen zijn aan de oppervlakte en de houdingsspieren gelegen rond de wervelkolom en gewrichten. De bewegingsspieren hebben de neiging om spanning vast te houden en de houdingsspieren juist om te verslappen. Door deze disbalans kunnen allerlei klachten en beperkingen ontstaan. CAY wil deze disbalans herstellen waardoor het lichaam zonder spanning vrij kan bewegen. Er wordt gebruik gemaakt van speciaal ontworpen hulpmiddelen als rolletje, stripje en/of blok.In de voorbereiding is er veel aandacht voor de ademhaling, bewustwording van het lichaam en het ontspannen. Dit deel van de les neemt tijd, daarom duurt deze les 1,5 uur.

Oorsprong: Gert van Leeuwen (1954) heeft deze bijzondere yogavorm ontwikkeld. Hij verbindt medisch denken, meditatieve stromingen en psychologie met yoga. CAY gaat over ontspanning leren vinden in een dynamisch proces, dat zijn de oefeningen en houdingen gebaseerd op Hatha Yoga.

Functie: CAY zorgt voor het verbeteren van de lichaamshouding, focus op de uitlijning van het lichaam (t.o.v. de wervelkolom), ontspanning van de bewegingsspieren, ontwikkeling van kracht en coördinatie in de houdingsspieren en totale mentale ontspanning.

Lesduur: 90 minuten

Dru Yoga

Dru Yoga

" Dru Yoga Intensisteit * Dru yoga is een sierlijke toegankelijke yogavorm zowel zacht, vloeiend als tegelijkertijd krachtig uitgevoer..."

Yoga Nidra & Klank

Yoga Nidra & Klank

"Yoga Nidra & Klank Intensiteit * Yoga Nidra is een effectieve techniek voor diepteontspanning, die het mogelijk maakt om je in een halfuurt..."

Hot Yoga

Hot Yoga

" Hot Yoga Intensiteit *** Hot Hatha Yoga is een intensieve, zachte les waarbij de yoga houdingen elkaar opvolgen als in een flow in e..."

Vinyasa Yoga

Vinyasa Yoga

" Vinyasa Yoga Intensiteit **** Vinyasa Yoga is een vloeiende, dynamische vorm van yoga waarbij je de ademhaling en beweging synchroni..."

Do In Yoga

Do In Yoga

" Do In Yoga Intensiteit ** Do-In is een oosterse bewegingsleer met speelse oefeningen die energie laat stromen en je lichaam en ..."

Restorative Yoga

Restorative Yoga

" Restorative Yoga Intensiteit * Restorative yoga is volledig gericht op de totale ontspanning van het lichaam en het (para)sympatische zenuwstels..."

Meditatie & Pranayama

Meditatie & Pranayama

" Meditatie & Pranayama Intensisteit * “De geest is de koning van de zintuigen, maar de adem is de koning van de g..."

Senioren Yoga

Senioren Yoga

" Senioren Yoga Intensiteit * Senioren Yoga is een rustige en aandachtige les waar houdingen aangepast worden aan de eigen mogelijkhed..."

Pilates

Pilates

" Pilates Intensiteit *** Pilates is de naam voor een methode van specifieke lichaamsoefeningen die spiergroepen versterken zonder dat..."

Rustige Hatha Yoga

Rustige Hatha Yoga

" Rustige Hatha Yoga Intensiteit * Rustige Hatha Yogais een zachte vorm van yoga waarin ontspanning centraal staat en is met name gesc..."

Critical Alignment Yoga

Critical Alignment Yoga

" Critical Alignment Yoga Intensiteit **** C.A. Yoga is een intensieve, technische vorm van yoga waar spieren op een specifieke manier..."

Yin Yoga

Yin Yoga

" Yin Yoga Intensiteit ** Yin Yoga is een statische, rustige yogavorm waarin houdingen langer worden vastgehouden (3-5 minuten). Boek..."

Hatha Yoga

Hatha Yoga

" Hatha Yoga Intensiteit ** Hatha Yoga wordt op een zachte, meditatieve manier gegeven waarbij het gaat om yogahoudingen, ademhalingst..."

Iyengar Yoga

Iyengar Yoga

" Iyengar Yoga Intensiteit *** Precisie en concentratie zijn sleutelwoorden binnen Iyengar yoga. Door je lichaam zo exact mogelijk in ..."

Ashtanga Yoga

Ashtanga Yoga

" Ashtanga Yoga Intensiteit **** Ashtanga yoga is een krachtige, zeer dynamische vorm van yoga die raakvlakken heeft met hatha yoga en d..."

Kundalini Yoga

Kundalini Yoga

"Kundalini Yoga Intensiteit **** Kundalini Yoga is anders dan andere yogavormen. In deze yogavorm worden bewegingen met mantra’s, meditaties en ..."Schrijf je in voor onze nieuwsbrief