Yoga is alway’s a good idea! Absoluut mijn levensmotto. Al ruim 20 jaar ben ik een gepassioneerd yogi, en de reden dat ik naast mijn consultancy bedrijf  in Leidershap & Personal Development ook yoga teacher ben, heeft meerdere redenen. De voornaamste reden is dat ik in de jaren ’90 eerst een snowboard ongeluk kreeg en een jaar later een ernstig auto ongeluk. Met zeer ernstige gevolgen, waarna jaren van intensieve therapieën volgden, maar ik ontkwam uiteindelijk niet aan twee zeer risicovolle operaties in USA. Na deze operaties kon ik eindelijk gaan herstellen en mijn leven weer proberen op te bouwen. En toen kwam ik in aanraking met yoga. Het mediteren, de positieve ervaringen met de yoga oefeningen gaven mij weer een krachtig en soepel lichaam en een rustige geest.

De Yoga Lifestyle bleef voor mij altijd belangrijk en tijdens mijn business coaching merkte ik dat ik  de yoga filosofie meer en meer verwerkte in de consulten. Met groot resultaat en een hoop dankbaarheid. Dat resulteerde dat ik naast mijn bedrijf toch de  500hrs Sivananda Teacher training ben gaan volgen.

Ik geeft nu (o.a.) graag les in de traditie van Swami Sivananda. Sivananda-yoga is afgeleid van (o.a.) hatha/kundalini/Bakti yoga en legt de nadruk op de gezondheid en welzijn van de beoefenaar. Niet alleen de asana’s (oefeningen) maar juist ook de gehele yoga lifestyle zijn belangrijk. Het leren ademen (pranayama) , mediteren (rust) positief denken en gezond eten.

Mijn lessen hebben als fundering Sivananda (Hatha) yoga is gericht op het vergroten van de vitaliteit van het lichaam, het vertragen van de achteruitgang van het lichaam en het verlagen van de kans op ziekte, door middel van de ontwikkeling van het lichaam.  De lessen die ik bij Karuna Yoga ga geven zijn voor iedereen toegankelijk, voor de beginnende beoefenaar tot aan de gevorderde yogi, de lessen zijn opbouwend ontspannend, dynamisch en altijd anders.

Ik vind het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en werk graag met de dynamiek van de groep.

Kirsten

Kirsten

"Kirsten Kurvers is van jongs af aan al bezig met lichaam en beweging. Zo deed ze jarenlang aan ballet en is ze vaak buiten te vinden. Kirsten komt vo..."

Rinske

Rinske

"‘Ik ben Rinske Bakker. Tijdens mijn allereerste Dru yogales in 2002 voelde ik voor het eerst de energie door mijn lichaam stromen. Sindsdien ben ik ee..."

Mirjam

Mirjam

"Yoga is alway’s a good idea! Absoluut mijn levensmotto. Al ruim 20 jaar ben ik een gepassioneerd yogi, en de reden dat ik naast mijn consult..."

Patricia

Patricia

"Mijn naam is Patricia Peltenburg. In 1990 ben ik met mijn eerste yogales begonnen, ik had meteen het gevoel 'dit past bij mij'.  Na jarenlang me..."

Wendy

Wendy

"Ik ben ooit begonnen met yoga omdat ik rugklachten had. Eerst wilde ik er niet aan geloven; yoga was toch iets voor hippies? Toen ik na enkele yogales..."

Tamara

Tamara

"Mijn eerste ervaring met yoga was al in 2001. Ik was altijd wel bezig met mijn lichaam en sportte ook veel. Toen ontdekte ik Iyengar yoga. Omdat ik te..."

Asameé

Asameé

" Mijn naam is Asameé Szczupak. Ik kom uit Polen en woon bijna de helft van mijn leven al in Nederland. Hier voel ik me thuis. Muziek is a..."

Dineke

Dineke

"Ik ben met yoga begonnen omdat ik er behoefte aan had om wekelijks een moment te ontsnappen aan de hektiek van het leven. Inmiddels is het voor mij ne..."

Yvette

Yvette

"Mijn naam is Yvette Brus. Ik ben werkzaam als marketing lead in het internationale bedrijfsleven en ik ben al bijna 20 jaar met yoga bezig. Ik heb erv..."

Johanna

Johanna

"Already in early teenage years I was interested in Eastern philosophies, searching for the answers to the questions that I could not find in my hometo..."

Glaudia

Glaudia

"Zo'n 15  jaar geleden heb ik mijn eerste yogales gehad en het gevoel wat ik toen had, heeft mij nooit meer losgelaten. Namelijk dat je uit mag ga..."

Benjamin

Benjamin

"Terugkijkend naar mijn jeugd was ik eigenlijk altijd al met yoga bezig. Als kind was ik niet heel sportief of competitief ingesteld. Ik nam liever hou..."

Ineke

Ineke

"Volgt......"

Chiara

Chiara

" Mijn eerste yoga ervaring kreeg ik van mijn moeder, zij is zelf yogadocente geweest. Ik heb heb yoga in die tijd als te zweverig en ontoegankelijk e..."

Veronique

Veronique

"In 2000 verhuisde ik van Brugge naar Den Haag. In Nederland kwam ik voor het eerst in aanraking met Yoga en inmiddels oefen ik al 12 jaar en ben ik ee..."

Jeanet

Jeanet

"Ik ben Jeanet Esser. Na jaren in het speciaal onderwijs gewerkt te hebben, ben ik mij zo’n vijf geleden gaan verdiepen in yoga. Hoe meer ik leerde ove..."

Linda

Linda

"Ik ben Linda Koot. Een aantal jaren geleden maakte ik voor het eerst kennis met yoga. Het was geen liefde op het eerste gezicht: ik vond de lessen wat..."

Lara

Lara

"In yoga kan ik me altijd ontwikkelen en dat maakt het zo interessant. Yoga is sinds 1999 niet meer weg te denken uit mijn leven. Ik begon met Critical..."

Louise

Louise

"Hi, mijn naam is Louise Tuin. Ik hou van sport en bewegen en veel buiten zijn. Ik was altijd nieuwsgierig naar yoga, door de mooie balans houdingen, d..."

Sherita

Sherita

"Mijn naam is Sherita en naast yogadocent ben ik hypnotherapeut en psychosociaal therapeut voor kinderen en volwassenen. Yoga en persoonlijke ontwikke..."

Arati

Arati

"YOGA IS A UNION OF BODY, MIND AND SOUL - People practice yoga with different objectives: Physical fitness, self-awareness, self-development, finding ..."

Mirjam

Mirjam

"In yoga vind ik rust, acceptatie, bewustwoording en positieve energie. Sinds 2013 is yoga een deel van mijn dagelijks leven. Iets waar ik al..."

Genevieve

Genevieve

"In mijn yogalessen moedig ik je aan om je grens te vinden en er niet overheen te gaan. Jij kent je eigen lichaam het beste en bepaalt hoe ver je gaat...."

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief