Skip to main content

Kinderyoga bij Karuna Kinderyoga

Bij Karuna bieden we lessen aan voor peuters, kleuters en kinderen omdat we geloven dat yoga voor iedereen is, ook voor de kleine mensen onder ons. 
Hoe jonger we aan yoga beginnen en de kracht van ademhaling, ontspanning en verbondenheid met ons lichaam leren kennen, hoe meer we die handvatten kunnen inzetten in ons latere leven.

Hoe ziet een kinderyogales bij Karuna eruit?

Een yogales heeft iedere keer een ander thema waar yogahoudingen, visualisaties, ademhalingsoefeningen, yogaspel, massages en ontspanning aan bod komen. Yoga bevordert op speelse wijze de motoriek, coördinatie, evenwicht, zelfvertrouwen en het bewust worden van het eigen lichaam. Het zorgt ervoor dat door inspanning er ontspanning komt.
De peuteryogalessen zien er uiteraard anders uit dan de lessen voor de oudere kinderen.
Voor alle yogalessen staat één ding bovenaan... Samen heel veel plezier hebben!
 
De yogales voor Peuters (2-4 jaar) is altijd met een ouder/verzorger en duurt 3 kwartier, samen even genieten van intens contact. 
De les wordt gegeven naar aanleiding van een boekje of een verhaal met een knuffel. We starten en eindigen de les altijd op dezelfde manier, met dezelfde liedjes en bewegingen zodat de peuters weten wat er komen gaat, dat bevordert ook hun zelfvertrouwen.
En aan het eind van de les lig je samen op het matje te genieten van heerlijke, rustige muziek.
Bij voldoende aanmeldingen (minimaal 4) plannen we een reeks van 5 lessen telkens in op de zondagochtend van 09:00 tot 09:45 in Leidschendam. 
De prijs voor vijf lessen bedraagt 55 euro, of 11 euro per les. Je kan elk moment instromen. 

De Kinderyogales (vanaf 4/5 jaar) is de overstap om zelf yoga te gaan doen en zijn ouders er niet meer bij, deze les duurt een uur. Tijdens de les staat een boek of verhaal centraal en van daaruit is de les opgebouwd met bovengenoemde oefeningen.  
We starten de les altijd op dezelfde wijze met een liedje en een ademhalingsoefening met visualisatie. Tijdens de les doen de kinderen oefeningen alleen en samen. In iedere les doen we een massage (over de kleding) bij elkaar, een favoriet onderdeel van de kinderen. En natuurlijk eindigen we met een heerlijke ontspanning. 
Bij voldoende aanmeldingen (minimaal 4) plannen we een reeks van 5 lessen in op de maandagmiddag in Leidschendam. Mail ons vooral als je interesse hebt en er momenteel geen reeksen gepland staan. Vaak hebben wij een overzicht van geintresseerden en starten we de nieuwe reeksen naargelang op.

Wie is de docent? 

Ilona500 665Ilona geeft bij ons de kinderyoga. Tijdens haar 30 jaar leservaring in het basisonderwijs is zij altijd bezig geweest met ‘leren met bewegen’. Vanuit de overtuiging dat kinderen veel beter en makkelijker leren als ze in beweging zijn, i.p.v. stil te moeten zitten, daarom was ze dagelijks al bezig met Yoga en Braingym oefeningen in de klas. Het gaf de kinderen veel plezier en ontspanning en laadde ze op met nieuwe energie!
Later heeft ze ook yogalessen gegeven bij verschillende kinderdagverblijven en onder haar eigen naam.