Beatrijs

‘je lichaam wijst van binnenuit de weg’
‘als stilstaan niet meer voldoet ontstaat behoefte aan verdergaand onderzoek’
 
Als yogabeoefenaar en docent heb ik vertrouwen in de groei en ontwikkeling van mensen. Op zoek naar stevigheid en balans daagt yoga fysiek en mentaal uit tot beweging. Het aandachtig krachtig bewegen brengt ontspanning van binnenuit. Ik houd van yoga die bijdraagt aan plezier in bewegen; aan herstel van balans tussen in- en ontspanning; en ik draag graag bij aan herstel van veiligheid en vertrouwen in het eigen kunnen.
 
Mijn lessen worden opgebouwd vanuit het gedachtengoed van Patanjali; zacht krachtige lichaamsbewegingen mogen ook op mentaal en emotioneel niveau doorwerken. Op deze manier  worden thema’s als vitaliteit en (zelf)vertrouwen, evenwicht tussen in- en ontspanning, balans tussen draagkracht en draaglast onderdeel van de yogales. 
 
Ik volg zelf al jarenlang Hatha en Raja yogalessen. Het aandachtig stretchen van mijn lijf en bewust spelen met de ademhaling ervaar ik als een ontspannen inspanning. Steeds weer voel ik de uitwerking die zich op verschillende identiteitslagen vertaalt in positieve energie.
Vanuit deze ervaring zet ik steeds vaker en met succes in mijn werk als adviseur-procesbegeleider / trainer-coach in het onderwijs mijn yoga-kennis en ervaring in. 
 
Na afronding van de Hatha yoga- en meditatieopleiding bij Fiore Osmose in Den Haag en de Internationale Raja yoga opleiding bij Elleke van Kraalingen in Frankrijk volg ik momenteel de specialisatie Yoga en Kanker bij Samsara opleidingen in Schiedam. 
 
Als vrijwilliger geef ik yoga aan cliënten in de verslavingszorg en  yoga/yoga counseling & coaching in het inloophuis voor (ex) kankerpatiënten ter ondersteuning van therapie of (na)behandeling.
 
(Yoga counseling & coaching is een op maat gesneden programma -individueel of in kleine groep- waarin via yoga, concentratie en meditatietechnieken onderzoekend verkennend te werk wordt gegaan. 
Op een positieve manier bij patronen, thema’s en ervaringen stilstaan;  en verdergaand positief bekrachtigend onderzoek waarin integratie, verdieping, zin en betekenisgeving centraal staan. 
Kernewoorden: stilte rust bezinning, betekenisgeving aan ervaringen, de kracht van de helende beweging vanuit jezelf ervaren.)
 
Ik ben 64 jaar en sinds 1989 woonachtig in Leidschendam. Van oorsprong verpleegkundige, heb ik m.n. gewerkt binnen onderwijs & organisatie. De laatste jaren vooral als procesbegeleider van studenten en teams. Systemisch werk, NLP, Transactionele analyse en omgaan met trauma en verlieservaringen geven inhoud en vorm aan mijn werk en werkwijze.
Johanna

Johanna

"Johanna Already in early teenage years I was interested in Eastern philosophies, searching for the answers to the questions that I could not find in ..."

Louise

Louise

"Louise Hi, mijn naam is Louise Tuin. Ik hou van sport en bewegen en veel buiten zijn. Ik was altijd nieuwsgierig naar yoga, door de mooie balans houd..."

Glaudia

Glaudia

"Glaudia Zo'n 20  jaar geleden heb ik mijn eerste yogales gehad en het gevoel wat ik toen had, heeft mij nooit meer losgelaten. Namelijk dat je u..."

Lonneke

Lonneke

"Lonneke Ik ben Lonneke Mensink en ik mag nu, naast mijn werk als financieel specialist, yoga lessen geven. Als 4-jarig kind werd ik gegrepen door tur..."

Chiara

Chiara

" Chiara Mijn eerste yoga ervaring kreeg ik van mijn moeder, zij is zelf yogadocente geweest. Ik heb heb yoga in die tijd als te zweverig en ontoegan..."

Maneesha

Maneesha

"Maneesha Hallo, mijn naam is Maneesha. Na jarenlang TaiChi en Qigong beoefend te hebben stapte ik in 2006 op een yoga mat en dat voelde meteen als t..."

Genevieve

Genevieve

"Genevieve In mijn yogalessen moedig ik je aan om je grens te vinden en er niet overheen te gaan. Jij kent je eigen lichaam het beste en bepaalt hoe v..."

Veronique

Veronique

"Veronique In 2000 verhuisde ik van Brugge naar Den Haag. In Nederland kwam ik voor het eerst in aanraking met Yoga en inmiddels oefen ik al 12 jaar e..."

Ineke

Ineke

"Ineke Live you’re Life to the fullestMijn hart en ziel liggen in het ondersteunen en in beweging brengen van mensen.In beweging brengen niet alleen f..."

Beatrijs

Beatrijs

"Beatrijs ‘je lichaam wijst van binnenuit de weg’ ‘als stilstaan niet meer voldoet ontstaat behoefte aan verdergaand onderzoek’   Als yogabeoe..."

Kirsten

Kirsten

"Kirsten Hoi, Ik ben Kirsten, yogadocent en oprichter van Yoga Center Karuna. Ik ben zelf in 2010 voor het eerst in aanraking gekomen met yo..."

Sherita

Sherita

"Sherita Mijn naam is Sherita en naast yogadocent ben ik hypnotherapeut en psychosociaal therapeut voor kinderen en volwassenen. Yoga en persoonlijke..."

Yvette

Yvette

"Yvette Mijn naam is Yvette Brus. Ik ben werkzaam als marketing lead in het internationale bedrijfsleven en ik ben al bijna 20 jaar met yoga bezig. Ik..."

Mirjam

Mirjam

"Mirjam In yoga vind ik rust, acceptatie, bewustwoording en positieve energie. Sinds 2013 is yoga een deel van mijn dagelijks leven. Iets wa..."

Dineke

Dineke

"Dineke Ik ben met yoga begonnen omdat ik er behoefte aan had om wekelijks een moment te ontsnappen aan de hektiek van het leven. Inmiddels is het voo..."

Patricia

Patricia

"Patricia Mijn naam is Patricia Peltenburg. In 1990 ben ik met mijn eerste yogales begonnen, ik had meteen het gevoel 'dit past bij mij'.  Na ja..."

Benjamin

Benjamin

"Benjamin Terugkijkend naar mijn jeugd was ik eigenlijk altijd al met yoga bezig. Als kind was ik niet heel sportief of competitief ingesteld. Ik nam ..."

Rinske

Rinske

"Rinske ‘Ik ben Rinske Bakker. Tijdens mijn allereerste Dru yogales in 2002 voelde ik voor het eerst de energie door mijn lichaam stromen. Sindsdien b..."

Arati

Arati

"Arati YOGA IS A UNION OF BODY, MIND AND SOUL - People practice yoga with different objectives: Physical fitness, self-awareness, self-development, f..."

Paula

Paula

"Paula Holding a bachelor´s degree in Physiotherapy ( UNESA - Rio de Janeiro), Paula did many internships along her academic life in areas such as neu..."

Johan

Johan

"Johan Hi, mijn naam is Johan. Yoga kent vele stijlen en benaderingen en verschillende daarvan heb ik mogen integreren in m'n eigen beoefening. Zowel ..."

Jeanet

Jeanet

"Jeanet Ik ben Jeanet Esser. Na jaren in het speciaal onderwijs gewerkt te hebben, ben ik mij zo’n vijf geleden gaan verdiepen in yoga. Hoe meer ik le..."

Chataine

Chataine

"Chataine Mijn naam is Chataine en ik ben sinds kort Hatha Yoga docente bij Karuna. Het beoefenen van Yoga zie ik als een soort tijdreizen. Waarbij de..."

Barbara

Barbara

"Barbara Hallo, ik ben Barbara de Vos. Ik ben nu 20 jaar werkzaam als leerkracht, waarvan 12 jaar in het SO. Ik werk voornamelijk met (angstige) auti..."

Tamara

Tamara

"Tamara Mijn eerste ervaring met yoga was al in 2001. Ik was altijd wel bezig met mijn lichaam en sportte ook veel. Toen ontdekte ik Iyengar yoga. Omd..."Schrijf je in voor onze nieuwsbrief