“Baat het niet dan schaadt het niet”, dat was 5 jaar geleden mijn gedachten over yoga. Inmiddels weet ik nu dat het beoefenen van yoga lekker is om te doen en dat het me fit en kalm houdt.

Mijn eisen van toen om tot een keuze te komen van een yogastudio waren vrij eenvoudig. Geen omgebouwde huis- of zolderkamer, geen zweverige yogadocent en binnen een halfuur fietsafstand. Bij yoga center Karuna vond ik dat allemaal.

Ruime zalen, sober en functionele inrichting, beperkte groepsgrote en een prima docenten die weten wat ze willen.

Na de verhuizing van het center naar Leidschendam heeft de accommodatie een veel warmere uitstraling gekregen. Graag maak ik gebruik van het zitje om na een drukke dag even aan te landen met een kop thee voordat ik de mat op gaat. Ruime kleedkamers met goed sanitair en twee prima zalen om de yoga in te beoefenen. Het beoefenen van yoga tot een maximale groepsgrote van 10 yogi’s is prima te doen. Bij een grotere groepsgrootte, dat gebeurt gelukkig niet al te vaak, worden m’n armen te lang en tikken we elkaar als we niet opletten, van het matje af.

Het aanbod van yogastijlen is ook divers en dus voor elk wat wils. Rustige yoga voor diegene die niet zo op zoek zijn naar een uitdaging tot Vinyasa voor als je wel meer uitdaging zoekt. Zelf vind ik het prettig om verschillende stijlen te beoefenen bij verschillende docentes. Zo leer je van iedere docent andere dingen die je dan weer goed kan gebruiken bij ander lessen. Er heerst een prettige kalme en gemoedelijke sfeer tijdens de lessen welke stimuleert op de ontspanning na een drukke dag vol beslommeringen.

Yoga heeft mij veel gebracht en ik hoop nog lang yoga te kunnen blijven beoefenen bij center Karuna!

Warme groet, 

Hans

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief