Skip to main content

Een yoga retreat: wat houdt dat in?

Even tijd helemaal voor jezelf, lichamelijk en geestelijk. Volledig verzorgd. Terugkeren naar je kern.

Letterlijk vertaald betekent retreat terugtrekken. En dat is ook waar je de gelegenheid voor krijgt bij een retreat: jezelf terugtrekken zodat je tot rust kan komen, weer aarden of simpelweg volledig ontspannen.

Het dagelijkse ‘wat eten we vandaag?’ mag je even vergeten, want dat wordt volledig verzorgd. De maaltijden zijn doorgaans vegetarisch en zorgvuldig samengesteld om aan te sluiten bij de retreat. Je kan dus gezonde maaltijden verwachten met veel verse producten.

Het verblijf is vaak op een plek in de natuur met een bijzondere energie. De dagindeling is vastgesteld, maar altijd wel met tijd voor jezelf. Er worden dagelijkse yoga- en/of meditatielessen aangeboden, stilte momenten en een mindful wandeling in de natuur. Bij veel retreat centra is er ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een spa of een behandeling te boeken zoals een schoonheidsbehandeling of een massage. Ook bij onze retreats kan je naast het programma dat wij bieden, ook tijd nemen om jezelf te laten verwennen.

Door de rust, regelmaat en vaak stilte, kan je dieper in jezelf keren. Dit kan het effect hebben dat je zaken duidelijker ziet en je kan helpen om tot nieuwe inzichten te komen. Maar een retreat mag je ook zeker beschouwen als een verwenvakantie voor jezelf. Wat je reden ook is om deel te nemen aan een retreat, het mag er allemaal zijn.

De eerste keer meedoen met een retreat kan best spannend voelen. Wat gaat er allemaal gebeuren? Wat moet ik doen? Wat wordt er van mij verwacht? Al die vragen mag je loslaten en het jezelf laten ervaren. Blijft het toch spannend, spreek dit gerust uit dan ben jij er vanaf en kan je gaan ontspannen.

Een vraag die we geregeld krijgen is: moet ik met alles meedoen? We moedigen iedereen aan om met de activiteiten mee te doen. Deze zijn op elkaar zijn afgestemd waardoor er een opbouw in zit en het effect van de activiteiten elkaar versterken en/of ondersteunen. Voel je je te moe om mee te doen, dan is het juist goed om rust te pakken.
En alle vragen zijn altijd welkom.

Karuna organiseert meerdere malen per jaar yoga retreats in het weekend. Midden in de mooie natuur van de Veluwe organiseert Karuna 3-daagse Yoga weekenden in Elspeet. Ga naar onze website voor meer informatie en data van onze yoga weekenden.

Heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op per mail of telefonisch.