Skip to main content

De volle maan en yoga

De kracht van de volle maan: wat kan het jou brengen?

Rond de volle maan kan je je wat onrustiger voelen, misschien slaap je wat slechter. Of je voelt een beetje een kolder in je kop. Maak je geen zorgen, dat kan met de energie van de volle maan te maken hebben. Vooral mensen die wat gevoeliger zijn kunnen dit ervaren bij een volle maan.

Een krachtige energie

De energie van de volle maan is erg krachtig en er wordt gezegd dat het versterkt wat er als is. Voel je je vrolijk, dan wordt je nog vrolijker. Of voel je je emotioneel, dan kan dat ook versterkt worden. Het is dus geen goed moment om belangrijke beslissingen te nemen.

Deze krachtige maan energie kan er ook voor zorgen dat jij je energieker en creatiever voelt. Gebruik die energie om je doelen verder helder te krijgen of projecten af te ronden. Misschien ervaar jij juist rond de volle maan meer de behoefte voor rust en verbinding met jezelf. Ook daarvoor kan je deze bijzondere energie gebruiken, om dieper naar binnen te gaan.

De versterkende kracht van de volle maan kan ook het effect van yoga en meditatie intensiveren. Heb je behoefte aan kalmte? Dan kunnen voorover buigingen nu nog meer rust brengen. Of doe de kameel om je hart meer te laten openen en je emoties extra ruimte te geven. Wist je trouwens dat er, behalve de zonnegroet, ook een maangroet is? Die is erg fijn om ’s avonds te doen vanwege het kalmerend effect.

De eerstvolgende volle maan is zaterdag 24 juli. We zijn benieuwd wat het jou heeft gebracht.

Lees hier onze blog over de nieuwe maan.