Skip to main content

De nieuwe maan en Yoga

Wat is de kracht van de nieuwe maan? En hoe kan je die energie inzetten voor je persoonlijke groei?

Afgelopen donderdag 13 januari was er een nieuwe maan. Op dat moment staat de maan in een rechte lijn tussen de zon en de aarde. We kunnen de maan niet zien. De nieuwe maan staat ook wel bekend als de Dark Moon.

Ondanks dat we de maan niet kunnen zien, oefent het wel krachten uit op de aarde. Denk aan de wisseling van de getijden die iedere dag weer plaats vinden door die krachtige energie van de maan. Ook op ons kan de kracht van de maan invloed uitoefenen. Sommige zijn er gevoeliger voor dan anderen. Maar als je nagaat dat wij uit ongeveer 50-65% water bestaan, is het aannemelijk dat onder invloed van de maan er ook wat in ons gebeurt.

De nieuwe maan is het begin van een nieuwe maancyclus en symboliseert een nieuw begin. Het is iedere maand weer een mooi moment om je intentie en/of affirmatie neer te zetten voor de komend periode en daarmee aan de slag te gaan. Vertrouw op je intuïtie, want die is rond de nieuwe maan sterker. Begin een paar dagen van tevoren met het formuleren van en focussen op jouw intentie of affirmatie. Schrijf het op zodat je iedere dag een moment kan nemen om ernaar terug te keren. Of herhaal voor jezelf je intentie een paar keer aan het begin van je yogales en gedurende de les zal het bekrachtigd worden. Neem hier de tijd en rust voor zodat je het kan voelen in heel je wezen en observeer wat het met je doet.

De volgende nieuwe maan is op 11 februari om 20:08. In een volgende blog meer over de volle maan en yoga.

Hier vind je volledig overzicht van de maanstanden voor 2021.