Skip to main content

Zoveel vormen van yoga! Wat moet ik kiezen?

Het nieuwe jaar 2021 is begonnen. Je hebt je voorgenomen om met yoga te gaan beginnen. Maar, welke les past bij je?? Er is zoveel keuze…

Hadden we maar een Yogakiezer voor yogalessen. Waar je je behoefte, beperkingen, ervaring en wensen in kon vullen en dat er dan de meest geschikte yogales voor jou eruit zou rollen. Voor het kiezen van een yogales wat het beste bij jou past is helaas geen pasklaar antwoord op. Want wat geschikt is hangt van meerdere factoren af. Niet de minste is hoe jij zelf in elkaar zit. De een heeft van nature mee behoefte aan bewegen, de ander juist aan meer rust. Ook zijn er factoren of (tijdelijke) omstandigheden die kunnen zorgen dat we juist wat bewegelijker moeten zijn of juist rustiger aan moeten doen.

Het is ook maar de vraag wat je wilt bereiken met yoga. Is het voornamelijk ontspanning of wil je ook conditie en spierkracht opbouwen? Of misschien een combinatie, eventueel samen met andere sporten.

En dat is het fijne aan yoga, voor iedereen is er wat wils. Maar ook dat je niet altijd voor één stijl yoga hoeft te kiezen, maar dat je die les kan kiezen die op dat moment het beste aansluit bij jouw behoefte. Het belangrijkste is om te blijven luisteren naar jezelf en altijd rekening te houden met je eigen grenzen. Een moment te nemen om even stil te staan en te voelen wat je op dat moment nodig hebt.

Ben je helemaal nieuw met yoga? Dan hebben we op 30 januari een workshop ‘Kennismaking met yoga, een introductiemiddag’. Tijdens deze middag neemt Chiara je mee door achtergrond, yogatermen en houdingen. En krijg je handvatten toegereikt om te kunnen kiezen welke yoga vorm het beste bij jou past. Meer informatie en schrijf je in!

Om je verder te helpen kiezen hebben we op onze website de verschillende stijlen omschreven. Met Karuna-zonnetjes hebben we de intensiteit van de lessen aangegeven. Ben je nog niet zo ervaren dan raden we je aan om te beginnen met lessen die zijn aangeduid met 1 Karuna-zonnetje.

In januari en februari hebben we een speciale aanbieding: de “Opfrisser kaart voor €29,00. Je kan dan in een maand 4 lessen uitproberen en ervaren wat zo een les met je doet, fysiek en geestelijk. Koop hier jouw Opfrisser kaart

Uiteraard ben je altijd welkom om contact met ons op te nemen voor advies. In komende blogs zullen we wat dieper duiken in een aantal stijlen.