Skip to main content

Zonnewende en Yoga

BLOG Yoga Karuna Leidschendam Zonnewende Yoga
Wat hebben de Zonnewende en de Wereld Yoga Dag eigenlijk met elkaar te maken? Waarom zijn ze beide op 21 juni?

Wereld Yoga Dag

De Zonnewende én Wereld Yoga dag vinden altijd op dezelfde dag plaats, op 21 juni.

Deze datum kondigt de zomer aan en het is de dag van het meeste licht, de meeste zonuren. Als sinds mensenheugenis worden op deze dag feesten, rituelen en gebeden gericht tot de zon. Opdat de zon en haar transformatiekracht een vruchtbare aarde en veel voeding mag brengen.

Wanneer we de Zonnewende in het licht van yoga zetten komen we bij het element ‘vuur’, en dan met name het vuur in ons. Wat zijn jouw hoogste idealen? Wat is jouw grootste droom? Misschien weet je dit heel helder en stroomt jouw energie daar al heen.

Misschien mag jij het vuur van de zonnewende inzetten als de vonk die jou in beweging zet om jouw dromen en idealen waarheid te maken.

Wakker je vuur aan

Om jouw vuur aan te wakkeren is kracht inzetten een hele mooie weg in jouw yogabeoefening. Adem eens wat langer door in voor jou zware houdingen, voeg eens wat aan je practice toe waarvan je denkt dat je het misschien niet kan: ‘spark your fire’!

En nodig jezelf dan uit om met je gezicht in de zon in meditatie te komen zitten en jezelf bovenstaande vragen te stellen. En eerlijk te beantwoorden. Voor leven vanuit idealen en dromen is tenslotte moed (vuur!) nodig!

Wij nodigen jou op 21 juni uit bij Karuna om jouw vuur aan te wakkeren. In de ochtend kan je 108 zonnegroeten komen doen bij Chiara. Ga naar ons rooster en boek jouw plekje. 

In de avond nemen Sam en Willemijn je mee in een Special, helemaal gericht op de Zonnewende. Met meditatie, ceremonie, freeflow en nog veel meer belooft het een avond te worden die alles flink opschudt. Meer informatie over de special en om jouw plekje te reserveren vind je hier.

We kijken ernaar uit om deze bijzondere dag van het jaar samen met jou te mogen beleven. Wees welkom!

Heb je vragen naar aanleiding van deze blog, of andere yoga vragen? Neem dan gerust contact met ons op.