Skip to main content

Post- en prenatale Yoga bij Karuna 

Zwanger bewerkt kleinJe bent zwanger, gefeliciteerd!

Bij Karuna bieden we lessen en workshops aan die jou ondersteunen in deze bijzondere tijd van jouw leven. Voor tijdens je zwangerschap én daarna. 

Lichamelijk gebeurt er ontzettend veel; het lichaam wordt zwaarder en mag meer ruimte innemen, hormonen hebben hun invloed. Misschien voel jij je vol energie, of ben je nog nooit zo moe geweest.

Yoga tijdens de zwangerschap
Zwangerschap, hoe mooi ook, kan fysieke ongemakken met zich meebrengen. Zeker als we ons wat verder in de zwangerschap bevinden. Yoga kan helpen bij het voorkomen, of verminderen, van bijvoorbeeld een zere onderrug, uitstralingspijn in je benen en bekkeninstabiliteit.
Tijdens de zwangerschapsyoga bij Karuna wordt je begeleid door onze docent Assal, een zwangerschapsdocent met jarenlange ervaring. Zij weet niet alleen heel veel over wat er lichamelijk gebeurt en hoe we onszelf hierbij kunnen ondersteunen, maar heeft ook veel kennis die belangrijk is om zwangeren te kunnen begeleiden. Bijvoorbeeld op het gebied van bekkenproblematiek, ademhaling en ook over hoe je jezelf tijdens de zwangerschap en bevalling zo goed mogelijk kan ondersteunen. Zodat je altijd op een veilige manier kan blijven bewegen. Onze lessen zijn geschikt voor ieder moment in je zwangerschap, je kan op elk moment instromen in de lessen. 

Wat kan je verwachten tijdens zwangerschapsyoga?
- Dynamische yoga oefeningen
- Oefeningen om je lichaamsbewustzijn te vergroten
- Oefeningen gericht op specifieke zwangerschapsklachten zoals krampen, vocht vasthouden, bandenpijn, harde buiken, rugpijn, hoge bloeddruk en slapeloosheid
- Oefeningen om het contact met je kind te versterken
- Lichaamshoudingen bij het zitten, liggen en staan en verschillende baringshoudingen
- Ademhalingsoefeningen
- Actieve en passieve ontspanningsoefeningen
- Specifieke oefeningen en informatie met betrekking tot de bevalling
- Het uitwisselen van ervaringen met andere zwangeren, zowel tijdens de les als daarna tijdens een kop thee in de studio.

Het enige wat jij nodig is hebt is jezelf en comfortabele kleding. Alle yogaspullen en props zijn aanwezig in de studio. Als je het fijn vindt om drinken mee te nemen de zaal in, vragen wij je om een afgesloten beker mee te brengen. 

Yoga na de zwangerschap
Vanaf zes weken na je bevalling mag jij, na akkoord van je verloskundige, weer langzaam gaan bewegen. Aandacht besteden aan jouw lijf, adem én aan je herstel. Soms voelt het alsof je in een nieuw lichaam beweegt. Yoga is natuurlijk een mooie manier om weer beweging te brengen in het lichaam en op vrijdagmiddag om 14:30u bieden we een 'Yoga en de Core' les aan bij Karuna. Een les die speciaal aandacht besteed aan het, opnieuw, activeren van je core na je bevalling. Maar ook gewoon een fijne les die die krachtopbouw combineert met het stretchen en ontspannen van yoga. Assal geeft ook deze les en brengt ook hier een schat aan ervaring in. 
Tijdens deze yogales besteden we aandacht aan de bekkenbodem, ontspanning, adem en kunnen we even een uur ongestoord aan onszelf besteden. En hoe welkom is dat in deze fase? Je bent heel erg welkom. 

Workshops
Naast onze lessen bieden we ook bijzondere workshops voor deze fase in jouw leven aan. Een bevallingscursus samen met je partner, waarbij jullie je samen voorbereiden op de bevalling. Of een workshop babymassage, heerlijk samen met je baby genieten van elkaar en van elkaars aanraking. 
Scroll naar beneden voor alle workshops die ingepland staan en om jezelf hiervoor aan te melden. 

Behandelingen

Naast workshops en onze wekelijkse lessen kan je jezelf ook nog verwennen met behandelingen speciaal gericht op deze bijzondere fase. Want wat gebeurt er veel in het lichaam en wat is het heerlijk om jezelf wat extra ontspanning te geven en je te laten koesteren. Bij Karuna bieden we zowel post- als prenatale massages aan (ook specifiek voor bevallingen middels een keizersnede), een prachtig cadeau aan jezelf in deze tijd van je leven. 

Praktische informatie
De zwangerschapslessen zijn iedere vrijdagmiddag van 16:00 - 17:15 in Leidschendam (kijk hier voor het rooster), zodat jij heerlijk ontspannen en in contact met je kindje het weekend in kan gaan. Door de schat van ervaring van docente Assal kan iedere zwangere, of je nou 10- of 36 weken ver bent, meedoen aan deze les. Assal biedt begeleiding precies zoals nodig is voor jou. Wil je toch contact of advies voordat je begint? Stuur ons dan een mail, wij kunnen je ook altijd met de docent in contact brengen voor al je vragen. Wij adviseren om vanaf 25 weken alleen nog zwangerschapsyoga te beoefenen, voor die tijd kan je (met ervaring in yoga en als je de docent informeert over jouw zwangerschap, hoe pril ook) terecht bij onze andere yogalessen. 

Wil je een keertje proberen? Een proefles is €13, hierna zit je nergens aan vast.
Daarna zijn de lessen los aan te schaffen voor €16,-
Een 5-rittenkaart kost €72,50 en onze 10-rittenkaart €135, wanneer je de 10-rittenkaart aanschaft ontvang je 10% korting op de partnerworkshop (bevallingscursus). 

Krijg je onverhoopt je 10-rittenkaart niet op? Geen probleem, we pauzeren deze kaart zolang als nodig is en maken hem daarna beschikbaar voor alle andere yogalessen bij Karuna. Zo verlies je nooit kredieten.