Skip to main content

Over Karuna

Chiara over karunaKaruna

Yoga Center Karuna is ontstaan vanuit de wens om een plek te creëren voor iedereen die yoga wilt beoefenen. Van de ervaren yogi tot de ontdekkende, beginnende leerling. Een plek waar iedereen welkom is en zich welkom voelt.
Een plek waar we samen komen. Om te delen, te verbinden, te ondersteunen, van elkaar te leren en te groeien. Een veilige plek zonder oordeel. 
Karuna is een Pali-woord, Pali is de taal van de eeuwenoude boeddhistische geschriften, en staat voor compassievol, alomvattend mededogen. De wens dat het goed gaat met de ander. 
In 2014 opende Yoga Center Karuna haar deuren in Leidschendam. Vijf jaar later, in 2019, kwam hier de tweede locatie bij ‘IVY Boutique Wellness’ in Voorschoten bij.

Yoga Center Karuna

Door het ontstaan van een fysieke plek aan de Bachlaan in Leidschendam kwam er letterlijk ruimte om een veilige plek te creëren voor iedereen die daarnaar op zoek is. 
De intentie van Karuna is om yoga te befoenen op een zachte manier met compassie voor onszelf en ons lijf. Om iedere dag weer te ontmoeten wat er op dit moment speelt, en daarmee te werken zonder de wens iets te willen veranderen of verbeteren. 
We zijn vaak geneigd te handelen vanuit een wens of verwachting; alles wat we op onze mat tegenkomen is een weerspiegeling van hoe wij in ons dagelijks leven handelen. En andersom werkt het ook, dat wat we aanraken en beoefenen op onze mat kunnen we weer meenemen het dagelijks leven in. 
Wanneer we beginnen met op een zachte manier ruimte te maken in ons lichaam en geest, weer verbinding maken met onszelf tijdens onze yogabeoefening, leren we onszelf aan dit ook te doen van de mat af. En automatisch geef je dit cadeau door aan anderen om jou heen. 

Yoga Center Karuna is een yogaschool zonder oordeel waar plek is voor iedereen; je hoeft geen yogaervaring te hebben, flexibel te zijn of spiritueel. Wij geloven dat yoga er is voor iedereen.  

Yoga

Yoga betekent letterlijk ‘verbinding’. Dit betekent voor iedereen wat anders; verbinding met jezelf, met anderen, de adem die lichaam en geest verbindt. Welke soort yoga je ook beoefent, verbinding kom je overal tegen. 
Bij Yoga Center Karuna bieden we verschillende vormen van yoga aan, zodat we iedereen een plekje kunnen bieden. Van een actieve vinyasa les, een ontspannen restoratieve yogales en alles daar tussenin, gegeven door een schare docenten met ieder zijn eigen energie en invulling, en allemaal met jarenlange ervaring. Zo is er altijd, voor iedereen, en voor elk moment een passende les te vinden. Kenmerkend voor Karuna zijn ook de kleine groepen; met maximaal 14 deelnemers per les. Persoonlijke aandacht voor iedere yogi wordt op deze manier gewaarborgd. Bij Karuna willen we iedereen de zorg geven die nodig is als je yoga beoefent. In de rust en stilte, die daarbij past. En, vanuit een groot hart voor al onze deelnemers. 
Yoga Center Karuna biedt bijna 50 lessen op wekelijkse basis aan, verdeeld over de twee locaties; Leidschendam en Voorschoten. Daarnaast heeft de Corona pandemie ervoor gezorgd dat we ons ook hebben ontwikkeld als online yogastudio. Zodat je vanuit de veiligheid van je eigen huis yoga kunt beoefenen. 
Naast yogalessen biedt Karuna nog veel meer; workshops die verdieping brengen op vele onderwerpen, weekendretraites die yogi’s de kans bieden om diep de ontspanning in te duiken en echt langere tijd vrij voor zichzelf te maken, en er is een behandelruimte waar je terecht kan voor uiteenlopende ondersteuning: denk aan massages, shiatsu, en holistische fysiotherapie. Dit aanbod wisselt, en breidt zich constant uit. 
 
Bij Yoga Center Karuna werken we vanuit liefde en compassie.
Liefde en compassie voor jezelf en elkaar.
Liefde en compassie voor en door yoga. 
 
Namasté
Chiara