Skip to main content

De voordelen van online yoga

BLOG voordelen van online yoga Het leven heeft dit jaar een grote verschuiving naar online moeten maken. En yoga is meegegaan!

In maart stond ineens alles stil, ook yoga. We werden beperkt in ons doen en laten. Wat voorheen vanzelfsprekend was, zoals boodschappen doen of bijkletsen over een bakkie koffie, moesten we nu bij stilstaan en nadenken hoe we dat het beste kunnen aanpakken. Maar gelukkig was daar de moderne techniek die het mogelijk maakte om nagenoeg alles online te doen. Dus ook yoga.

We ervaren dat het online gebeuren het direct contact met elkaar hebben niet volledig zal kunnen vervangen. Na al die maanden kijkt iedereen er weer naar uit om vrij te kunnen bewegen, elkaar weer aan te kunnen raken en het sociale leven zoals het was weer op te kunnen pakken. We horen dat de meesten nog steeds yogales in de studio het fijnst vinden. Ook docenten vinden lesgeven in de studio het aller prettigst. We zijn tenslotte sociale wezens.

Maar, zoals Johan Cruijff zei: “Elk nadeel hebt z’n voordeel”. En dat geldt zeker ook voor online yoga.

Een aantal voordelen van yoga online op een rij:

  • Lekker in je pyama yoga doen! Zo je bed uitrollen, je mat uitrollen en de les in. Als je een livestream les volgt, zet je je camera gewoon uit. Niemand die je ziet!
  • Bij een online les kan je je op het laatste moment nog inschrijven. Je hebt geen reistijd en de link is altijd te vinden in Blossom bij je boeking. Dus ook als je een paar minuten te laat bent, geen probleem!
  • Het wordt kouder en natter. Daar hoef je met online lessen niet doorheen. In plaats van je helemaal in te moeten pakken, kan je een extra kopje thee voor jezelf zetten en je rustig voorbereiden op de les. En van het voorjaar, lekker buiten in je eigen tuin of op je balkon. Wat dacht je van het park of het strand?
  • Met de online lessen die van tevoren opgenomen zijn, kan je de les volgen wanneer het jou uitkomt. De link blijft 7 dagen geldig. Dus je kan de les zelfs meerdere keren doen!
  • Ben je op vakantie, of niet in de buurt van de studio? Dan kan je toch nog deelnemen aan de les. Zolang je een internetverbinding hebt, kan je overal meedoen met jouw vertrouwde les
  • Als de les een opgenomen les is, kan je de video pauzeren voor een kleine pauze of als je een houding wat langer vast wilt houden. Maar je kan het natuurlijk ook terug spoelen naar een stukje dat je misschien wilt herhalen.
  • De live online lessen biedt ons de mogelijkheid om in deze tijd toch veilig en live contact met elkaar te hebben, vooral voor degenen met een kwetsbare gezondheid. We kunnen checken hoe het met elkaar gaat. En even een praatje te maken. Gelukkig kan dat met de online live lessen toch nog plaatsvinden.

We hebben diverse online lessen op ons rooster, waarvan de LIVE online lessen  real time plaats vinden. Bekijk ons rooster voor al onze online lessen: https://rooster.yogacenterkaruna.nl/

En heb je vragen over onze online lessen, we horen ze graag!